Cursusaanbod

Atelier de Vlierhof bevind zich aan de Kleverstrasse 115 47533, Kleve Keeken. 

Er is weer glasfusen, bronsgieten beiden korte cursus , er komen atelierdagen op de Vlierhof,  en de boetseerlessen op het UMC, die plaatsvinden op maandagavond en donderdagochtend. Voor info kijk op de website van de personeelsvereniging van het umc.https://www.ru.nl/pv/over-ons/pv-radboud

Het is mogelijk om mee te lunchen op de zaterdagen. Meer info over deze bijzondere plek op www.vlierhof.org.

                             

Atelierdagen

Op deze dagen kan er tussen 10.00 en 17.00 gewerkt worden aan eigen werk in diverse materialen.

Data: 30 mei, 20 juni, 4 juli.

Kosten : 60,- per dag. 

Ruimtelijk vormen 

Van plan tot beeld. in deze lessen ga je aan de slag met jouw eigen vormentaal. Je maakt een portfolio, leert basisprincipes uit de vormenleer. Vanuit het gekozen concept wordt gekeken naar de mogelijkheden om het uit te voeren. Je kan ;afhankelijk van je vaardigheden met alle materialen aan de slag, dus steen, klei, was glas. Data in overleg.

Kosten: 60 euro per dag.

Glasfusing

Glasfusing is de techniek van het (gedeeltelijk) versmelten van glas. Tijdens de cursus maak je onder leiding van de docent een ruimtelijk ontwerp van keramiek; de mal. je leert glassnijden en maakt ene compositie van gekleurd glas. Het fusen van het werkstuk gebeurt in de oven. In twee fasen wordt het glas eerst versmolten en dan in de mal geslumpt.

Kosten: 125,- exclusief materiaal en stookkosten. Deze bedragen rond de 25 euro afhankelijk van de grootte van het werkstuk .Minimaal 5 deelnemers.

Data: 8,15,22,29 februarie. Van 10.30 tot 13.00 .

CAM00717

Modelboetseren

In 4 lessen maak je je eigen werkstuk in klei of was. Tijdens de eerste les krijg je uitleg over het menselijk lichaam,de verhoudingen en hoe door een lichaam heen te meten. Ook gaan we kijken hoe je spanning in een beeld krijgt door gebruikt van lijnen en glooiingen.En doen we een aantal oefeningen om goed te kijken en voelen.
We werken met een naakt model.

Kosten: 200,- euro exclusief materiaal en inclusief het model.
Minimaal 6 deelnemers.

IMG_1271

Bronsgieten

Bronsgieten is een fascinerend proces om van dichtbij mee te maken, zowel de magie van het gesmolten metaal als de verrassing van hoe het beeld uiteindelijk uit de mal komt.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag eens een bronzen beeld maken, of dat al eerder hebben gedaan en er mee verder willen. Na het maken van een wasmodel, (dit kan je thuis doen, maar kan in overleg ook op de cursus) gaan we dit aankanalen en invormen.

De mal die je zo maakt wordt uitgestookt en weer volgegoten met brons.

Daarna volgt de klus van het uitkappen en afwerken.

Er zijn  4 lessen waarvan een de gietdag is.  Er zijn 3 bijeenkomsten  en een gietdag, de tijden en datum  hiervan  zijn  in overleg. Kosten indicatie 260,- ex materiaal.

Data: in overleg

P1020559

Siliconen mallen maken.

In een siliconenmal kan je diverse materialen gieten zoals gips, giethars en was. De mal maken is veel werk maar je kan hem daarna dan ook vele keren gebruiken. Een mooi ambachtelijk proces. Je gaat uit van een eigen bestaand beeld in steen, klei of was. Organische materialen invormen kan ook.

Gipsmallen leren maken is ook mogelijk.

Bij voldoende aanmeldingen (4) gaat deze cursus van start. Lestijden zaterdags van 11.00-12.30. Cursuskosten 125,-

Materialen niet inbegrepen, kosten indicatie 60 euro.

Ben je geinteresseerd, neem dan per email  contact met me op. info@marjorieslooff.nl

Uw docent : Marjorie Slooff

werk in opdracht