Cursusaanbod

 

 

De lessen starten weer in januari 2019 . Zie hieronder voor alle info.  Neem bij belangstelling contact op met info@marjorieslooff.nl

Lessons start januari 2019. Please contact me if you need info in English. I am working on a english website. 

Er is weer glasfusen, bronsgieten beiden korte cursus , er komen atelierdagen op de Vlierhof,  en de boetseerlessen op het umc, die plaatsvinden op maandagavond en donderdagochtend. Voor info kijk op de website van de personeelsvereniging van het umc.

https://www.ru.nl/pv/over-ons/pv-radboud

Voor info over  mijn cursussen lees verder hieronder.

Atelier de Vlierhof is mijn prachtige nieuwe werkplek, en bevind zich aan de Kleverstrasse 115 47533, Kleve Keeken. 

contact: info@marjorieslooff.nl of +31 651131322.

het is mogelijk om mee te lunchen op de zaterdagen. meer infoover deze bijzondere plek: www.vlierhof.org.

                             

Atelierdagen op zaterdag 26 januarie, 23 februarie, 23 maart ,20 april.

Op deze dagen kan er tussen 10.00 en 17.00 onder leiding gewerkt worden aan eigen werk in diverse materialen. Het is handig als je je vooraf aanmeld.
Aankomend voorjaar gaan tijdens de ze dagen  ook mallen maken en bronsgieten.

Kosten : 55,- per dag. Los inschrijven is mogelijk, Bij inschrijven voor alle dagen zijn de kosten 210,-

Ruimtelijk vormen op zaterdagen.

Van plan tot beeld, in deze lessen ga je aan de slag met jouw eigen vormentaal. Je maakt een portfolio, leert basisprincipes uit de vormenleer. Vanuit het gekozen concept wordt gekeken naar de mogelijkheden om het uit te voeren. Je kan ;afhankelijk van je vaardigheden met alle materialen aan de slag, dus steen, klei, was glas. Data in overleg

Kosten: 55 euro per dag.

Glasfusing, op zaterdag 2,9,16 februarie,van 10.30 -13.00.
CAM00717
Glasfusing is de techniek van het (gedeeltelijk) versmelten van glas. Tijdens de cursus maak je onder leiding van de docent een ruimtelijk ontwerp van keramiek; de mal. je leert glassnijden en maakt ene compositie van gekleurd glas. Het fusen van het werkstuk gebeurt in de oven. In twee fasen wordt het glas eerst versmolten en dan in de mal geslumpt.

Kosten: 100,- exclusief materiaal en stookkosten. Deze bedragen rond de 25 euro afhankelijk van de grootte vanhet werkstuk .Minimaal 5 deelnemers.

Modelboetseren, op zaterdag 6-13-27 april 11.00-15.00.
IMG_1271
In 4 lessen maak je je eigen werkstuk in klei of was. Tijdens de eerste les krijg je uitleg over het menselijk lichaam,de verhoudingen en hoe door een lichaam heen te meten. Ook gaan we kijken hoe je spanning in een beeld krijgt door gebruikt van lijnen en glooiingen.En doen we een aantal oefeningen om goed te kijken en voelen.
We werken met een naakt model.

Kosten: 190,- euro exclusief materiaal.
Minimaal 6 deelnemers.

 

Bronsgieten

P1020559

Bronsgieten is een fascinerend proces om van dichtbij mee te maken, zowel de magie van het gesmolten metaal als de verrassing van hoe het beeld uiteindelijk uit de mal komt.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag eens een bronzen beeld maken, of dat al eerder hebben gedaan en er mee verder willen. Na het maken van een wasmodel, (dit kan je thuis doen, maar kan in overleg ook op de cursus) gaan we dit aankanalen en invormen.

De mal die je zo maakt wordt uitgestookt en weer volgegoten met brons.

Daarna volgt de klus van het uitkappen en afwerken.

Er zijn  5 lessen waarvan een de gietdag is.  Er zijn vier 4 bijeenkomsten  op zaterdagen  van 10.00-13.00 en de gietdag, de tijden en datum  hiervan  zijn nog in overleg. Kosten indicatie 250,- ex materiaal.

 

 

Siliconen mallen maken.

In een siliconenmal kan je diverse materialen gieten zoals gips, giethars en was. De mal maken is veel werk maar je kan hem daarna dan ook vele keren gebruiken. Een mooi ambachtelijk proces. Je gaat uit van een eigen bestaand beeld in steen, klei of was. Organische materialen invormen kan ook.

Gipsmallen leren maken is ook mogelijk.

Ben je geinteresseerd, neem dan per email  contact met me op. info@marjorieslooff.nl

 

Uw docent : Marjorie Slooff ,

info@marjorieslooff.nl

werk in opdracht