Cursusaanbod

 

 

De lessen starten weer in september  2017 . Zie hieronder voor alle info.  Neem bij belangstelling contact op met info@marjorieslooff.nl

Er is weer glasfusen, korte cursus , een lange cursus voor alle disciplines en natuurlijk de boetseerlessen op het umc.

Ruimtelijk vormen

Van plan tot beeld, in deze lessen ga je aan de slag met jouw eigen vormentaal. Je maakt een portfolio, leert basisprincipes uit de vormenleer. Vanuit het gekozen concept wordt gekeken naar de mogelijkheden om het uit te voeren. Je kan ;afhankelijk van je vaardigheden met alle materialen aan de slag, dus steen, klei, was glas.

 

De lessen gaan gegeven worden op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 op een nieuwe lokatie in Nijmegen of omgeving. Start  20 september

Er zijn 12 lessen. We beginnen om 12.30 en eindigen om 15.30.
Kosten 270 euro. Eventueel te betalen in 3 termijnen van  90 euro.
De eerste voor aanvang van de cursus, de tweede 15 oktober en de derde 1 december.
Lesdata:.
20,27september
4,11,18,25 oktober
1,8,15,,29 november
6, 13 december
 Bij voldoende ruimte  in het atelier kan ik ook mensen plaatsen die incidenteel of voor een korte serie lessen willen komen. De lessen zijn dat wel duurder. Namelijk 24 euro per keer of voor een serie van 5 lessen 110 euro.
Mocht je hierin geinteresseerd zijn laat het me dan even weten.

 

Tevens komen er op het UMC, waar ik ook les geef ,maar liefst drie cursussen. Op de maandagavond, dinsdagavond en donderdagochtend.

Voor meer info zie http://www.ru.nl/pv/pv-radboud/pv-radboud/

CAM00757

IMG_1271

 

Bronsgieten

Bronsgieten is een fascinerend proces om van dichtbij mee te maken, zowel de magie van het gesmolten metaal als de verrassing van hoe het beeld uiteindelijk uit de mal komt.

De cursus is bedoeld voor mensen die graag eens een bronzen beeld maken, of dat al eerder hebben gedaan en er mee verder willen. Na het maken van een wasmodel, (dit kan je thuis doen, maar kan in overleg ook op de cursus) gaan we dit aankanalen en invormen.

De mal die je zo maakt wordt uitgestookt en weer volgegoten met brons.

Daarna volgt de klus van het uitkappen en afwerken.

 

Er zijn  5 lessen waarvan een de gietdag is.  Er zijn vier 4 bijeenkomsten  op zaterdagen  van 10.00-13.00 en de gietdag, de tijden en datum  hiervan  zijn nog in overleg. Kosten indicatie 200,- ex materiaal.

 

 

P1020559

 

Glasfusing

Glasfusing is de techniek van het (gedeeltelijk) versmelten van glas. Tijdens deze cursus ga je onder leiding van de docent een ruimtelijk ontwerp maken van keramiek; de mal. Je leert glassnijden en maakt een compositie van gekleurd glas. Het fusen van glas gebeurt in de oven. Eerst wordt het glas vlak aan elkaar gesmolten, vervolgens gaat het weer in de oven om in de mal te zakken.

Er staat een cursus gepland van 5 lessen op de vrijdagavond. de lessen worden gegeven in Nijmegen-Oost.

Lokatie A29, adres :Van Heutszstraat 29a . lestijden : 19.30-22.00 uur

Deze korte cursus is exclusief het maken van ene eigen mal, maar het gebruik van reeds bestaand mallen is mogelijk.

Lesdata: ,6, 13 oktober, 3 ,17,24 november en een nader te bepalen ophaalmoment.

prijs: 120,- exclusief materiaal en stookkosten. Deze zijn rond de 25 euro afhankelijk van de grootte van het werkstuk.

 

CAM00761 CAM00717 boot

 

Siliconen mallen maken.

In een siliconenmal kan je diverse materialen gieten zoals gips, giethars en was. De mal maken is veel werk maar je kan hem daarna dan ook vele keren gebruiken. Een mooi ambachtelijk proces. Je gaat uit van een eigen bestaand beeld in steen, klei of was. Organische materialen invormen kan ook.

Modelboetseren. In 4 lessen. In de eerste les krijg je uitleg over het menselijk lichaam, de verhoudingen van de lichaamsdelen tov elkaar. Ook gaan we kijken hoe je spanning in een beeld krijgt, daar gebruik van lijnen en glooiingen. Het menselijk lichaam als landschap.

Er volgen dan wat oefeningen goed te kijken en te voelen. We werken met een naaktmodel.

In de andere lessen ga je al kijkend werken aan een eindproduct. We werken in klei of desgewenst was.

 

CAM00751

 

 

Uw docent : Marjorie Slooff ,

info@marjorieslooff.nl

werk in opdracht