Aktueel

 

IMG_20180517_193415 (1)

Dit is wheel of tears, dat ik maakt voor kunst en landschap in lonneker.

Kunst en landschap, pinksteren 2018

Circle of tears

Voor kunst en landschap maak ik een installatie op de strip van het vliegveld, op de crashbaan, zoals ik vandaag van een voorbijganger hoorde. Hier landden de vliegtuigen met pech en oefende de brandweer.

Ik vind die plek wel passend voor een werk over verdriet; een rad, voor tranen: Circle of tears. Het gebeurt immers in elk leven weleens dat de boel crasht

Uit blood sweat and tears het volgende passende stukje:

What goes up must come down
Spinnin’ wheel got to go ’round
Talkin’ ’bout your troubles it’s a cryin’ sin
Ride a painted pony let the spinnin’ wheel spin

Ik hoop dat er nog veel water door de rivier, en nog veel tranen over wangen mogen stromen.

Toen ik dit bovenstaande schreef wist ik nog niet wat er tijdens het plaatsen zou gebeuren, mijn werk is , zeg maar, gecrasht. Op de crashbaan bleek teveel wind en te weinig kracht in de bamboe, waar door de cirkel doorboog. Loslaten was het enige wat we konden doen, het beeld boog in een prachtige organische vorm waar ik uiteindelijk erg tevreden mee was..

IMG_20180518_134813

Met ingang van 15 maart 2018 woon en werk ik  op de Vlierhof in Keeken, DLD.( www.vlierhof.org ) Vanuit mijn wens om met een groep te leven, en samen te werken en te bouwen aan een toekomst die verantwoord en liefdevol is. De Vlierhof ligt aan de Rijn tussen de velden, en achterop het terrein onder de populieren , vlakbij het ooievaarsnest staat mijn pipokar.  Hier kan ik mij terugtrekken en ook in de grote, 100 jaar oude boerderij deelnemen aan het leven in een groep met de veelzijdige bewoners en vrijwilligers vanuit de hele wereld. In het seminarhuis zijn festivals, retreats familieweekeden en b&b mogelijkheden. In de werkplaats kan ik creëren en binnenkort gaan

IMG_20180417_194312 IMG_20180417_194554

 

Vandaag,18 maart.2018 heb ik er een kachel geïnstalleerd in de healing tempel, een prachtige ronde ruimte, waar door verschillende therapeuten gemasseerd zal gaan worden. Mijn massages zijn een reis door je eigen lichaam , waarbij zowel therapeutisch , vanuit mijn achtergrond als fysio en manueeltherapeut als ontspannend aangeraakt word. De massages gaan ook in Nijmegen door in het pand van Arati touch , aan de Sikkelstraat 3 in Nijmegen.( www.massage-nijmegen.com) Ik ga daar een middag per week masseren, afwisselend op de donderdag of de vrijdag.

Naast het werken op de Vlierhof blijf ik keramiek lessen geven voor de personeelsvereniging van het UMC en in eigen beheer cursussen aanbieden. Ik neem ook kunstopdrachten aan en verhuur mijn werk aan particulieren en instellingen zoals de HAN.

 

Met ingang van september 2018 ga ik cursussen en atelierdagen aanbieden in Keeken. De atelierbouw vordert gestaag. We bouwen een prachtig rond atelier met ramen aan alle kanten. De naam wordt the eye. Gebaseerd op de vorm . die we bouwen. Hoewel niet alleen het oog belangrijk is bij het maken van kunst maar ook het voelen.

 

IMG_20180605_164152 IMG_20180605_164009

van 8 maart tot 14 april exposeerde ik grafiek en nieuw ruimtelijk werk in de ruimte van cave de Portugal aan de Hengstdalse weg in Nijmegen. ( www.cavedeportugal.nl ) Ook staan mijn dansers inmiddels bij de tangoschool van Nijmegen el Corte. ( www.elcorte.com )

woman on air 2

En dat brengt mij op het volgende: tijdens mijn reizen het afgelopen jaar ben ik drie keer in Portugal geweest en de sfeer en het leven van dat land bevallen mij zo goed dat ik er een huis wil gaan kopen, en samen met andere kunstenaars een prachtige creatie plek wil neerzetten. Van de zomer ga ik weer terug naar Faia, waar ik wederom workshops ga geven tijdens de festivals. (estival estrella)

Ook ga ik mijn beeld, kusje voor de aarde, ofwel Stamp daar afmaken. Ditmaal van hout en 4,5 meter hoog.

Ik ben blij met de kans om dit te doen op het mooie terrein van estival estrella.